SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Målsättningar efter en förlossning!

Idag tänkte jag prata om mål efter en förlossning. Ofta när jag har målsamtal med mina klienter får jag höra ”jag har som mål att komma tillbaka ännu starkare än innan min graviditet” eller ”nu ska jag äntligen klara av en strikt pullup!”. Detta är grymma mål, och jag tycker bara att det är roligt och inspirerande med kvinnor som har målbilder! Men när vi fortsätter prata så kan det ofta komma fram saker som ”jag har dock fortfarande delad magmuskulatur” eller ”jag hinner knappast med två träningspass i veckan”. Då måste vi backa bandet! För att inte ställa orimliga krav på sig själv (både fysiskt och psykiskt) är et viktigt att låta kroppen ta var sak i sin takt. Du måste alltid prioritera din hälsa framför dina prestationer för att få ett långsiktigt välmående och en bra balans. Så, är det rimligt att klara av en strikt pullup innan du har hittat kontakten med dina magmuskler igen? Nej, kanske inte. 

Mitt tips är att göra en översiktlig lista över dina mål och i rätt ordning. Exempel: 
1. Hitta tillbaka till din kropp efter graviditeten. Knipövningar och bålkontrollsträning minst en gång per dag!

2. Få tid att träna något du tycker är roligt minst tre gånger per vecka!

3. Ta hjälp av en nutritionscoach och PT för att lägga upp en tydlig plan för hur du ska hitta struktur i vardagen! 

4. Följ ett styrkeprogram som tar dig mot ditt fysiska mål! (Exempelvis Tjejmilen, Vasaloppet, lyfta 100kg i marklyft etc.)   

Lycka till! Och kom ihåg att alla är olika, jämför dig bara med dig själv!

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!

We use cookies on our website to give you the most relevant experience by remembering your preferences and repeat visits. By clicking “Accept”, you consent to the use of ALL the cookies.
To learn more about how we use cookies, view our cookie policy