Är du en high performer?

010V1244

När man har ett jobb i ledningsfunktion, eller kanske till och med äger sitt eget företag, är det lätt att gå i fällan. Fällan av att ”vara för upptagen” för att hinna med de viktiga sakerna i livet. De saker som är viktiga PÅ RIKTIGT. Vi som driver företag eller jobbar som chefer har en bild av oss själva som ”high performers” och som personer som ”kontrollerar sitt eget öde”. Vi tycker att vi har koll på saker helt enkelt.

När såna som oss har tuffa perioder så är det bara tillfälligt;

  • Vi ”ska bara ta oss igenom” det här så lugnar det snart ner sig
  • Vi ska snart börja träna mer igen men måste bara fixa det här projektet först
  • Om ett litet tag så kommer vi att hinna umgås mer med familjen igen
  • Självklart ska vi äta nyttigare men det är ju så svårt att hinna planera och prioritera det.

Vi är ju så jäkla viktiga och upptagna och hur skulle någon som inte är i vår position kunna förstå det?

Men du, det är ju en mytbild du bygger upp. I mitt arbete som mentor för andra företagare ser jag dagligen hur de skapar föreställningar om hur ”omöjligt” det är att prioritera egen tid, bättre matvanor, mer träning och tid för familjen. Många lär sig inte läxan förrän de gått på en riktig käftsmäll och hamnar i någon slags kris…

  • Skilsmässa
  • Utbrändhet
  • Allvarlig livsstilssjukdom
  • Stora smärtproblem

När du hela tiden väljer att prioritera bort träning, bättre mat och dryck samt tid för återhämtning och reflektion så är du inte alls en high performer och du dukar inte alls för långsiktig framgång.

Det intressanta i sammanhanget är att du behöver heller inte välja bort att vara aktiv på jobbet för om du bara börjar ta små steg i din planering och din prioritering så kommer du att få märkbara effekter direkt. Jag vet detta för jag har hjälpt så många med just sådana prioriteringar. Det börjar med din planering!

Om du på riktigt är motiverad att göra förändringar så hör av dig till mig på [email protected] jag och mina coacher finns här när du bestämt dig.