Fix Your Workplace-Gemensam träning

61077776 10156941912483381 1240049511821213696 n

På många arbetsplatser förekommer en närmast slentrianmässig inställning till medarbetarnas hälsa. Man delar ut friskvårdsbidrag eller sponsrar gymkort utan någon som helst uppföljning kring vare sig närvaro/aktivitetsgrad eller resultat/effekt. 

Det är sorgligt att se hur ansvarslöst många ledare och organisationer beter sig och hur lojt man tar sig an detta ämne. Vad är det som hindrar att man ställer högre krav, OCH att man erbjuder bättre förutsättningar, när man VET att träning är livsviktigt för individen och dessutom ger mer lönsamhet till företaget? 

Det FINNS inga ursäkter när det gäller träning och hälsa. Som ledare och som organisation kan ni utan problem bestämma er för 2 gemensamma träningspass varje vecka. 2 tillfällen på 30 minuter är en jättebra start på en satsning på företagets hälsa. Kombinerat med de andra råd vi ger i denna serie så kommer företagets anställda att vara på mycket god väg att bli friska och starka. 

På skolor finns det idrottssalar OCH utbildade idrottslärare, riktigt bra förutsättningar för att träna tillsammans!

En del arbetsplatser har egna gym, ändå används de inte utom av ett fåtal anställda?

Vilken arbetsplats som helst skulle kunna köpa in några kettlebells och därmed skapa riktigt bra möjligheter.

De flesta arbetsplatser har NÅGON liten hörna eller NÅGOT rum där de kan ställa iordning för att träna och stretcha lite

Om du är ledare/chef på ditt företag FINNS inget försvar till att INTE satsa mer på dina medarbetares hälsa. I många förändringsprocesser möten man initialt motstånd, ändå driver man som ledare på för man VET att “på andra sidan” kommer alla att vara nöjda. 

“Träning på arbetsplatsen” är en typisk sådan process. Du kommer att stöta på motstånd men du måste ÄNDÅ driva vidare, för du VET att det kommer att gynna alla!