Gör din första pull up

Screen Shot 2020 05 08 at 9.21.09 AM

Hur gör jag min första pullup?

Många frågar oss hur de ska gå till väga för att göra en pullup. Det är en milstolpe för många av våra medlemmar och likaså för många som inte är medlemmar.

Det vanligaste är att man tror det är en ”teknikfråga”.

”Jag behöver bara få till tekniken” är en inte helt ovanlig replik. Men det handlar om muskler min vän. Allt du behöver göra är att bli starkare. Jag har OFTA sagt till folk att ”det är inte raketforskning men det kan ta ett tag” . Du måste ju skaffa dig den styrka som krävs.

Under årens lopp har jag skrivit mängder av träningsprogram just i syfte att få folk att göra sin första pull up. Det ÄR inte raketforskning men man måste börja i rätt ände. Det vanligaste misstaget är att man tror man göra öva pull ups för att klara pull ups. Det finns många bra övningar för att bygga muskler och styrka. Det lyckas alltid förr eller senare så OM du vill klara en pull up så kan vi hjälpa dig.

  • Mer muskler på ryggen
  • Starkare bål
  • Kroppsvikt

Givetvis finns en faktor som spelar in och det är din kroppsvikt. OM du bär på mycket extra vikt så kommer det att bli svårare för dig. Du kan då välja att försöka ta hjälp av en nutritionscoach på samma gång så kommer din pull up snabbare.

Vill du bli en RIGGNINJA? Hör av dig till oss!

Personlig träning, kostrådgivning och behandlingar är vår specialitet

På filmen ser du en kanonövning för att bygga starkare rygg, den heter Gorilla Row