Ledarfällan del 3

man client testimonial

Kvinnan som kom in på gymet var en av delägarna i ett av kommunens mest framgångsrika företag. Ett innovativt företag inom turistnäringen som lockar tusentals besökare och som anställer över 50 pers varje säsong. Ett minst sagt lyckat företag!

HENNES situation var dock inte så rolig, hon kunde inte använda sin arm på grund av stora smärtor och så hade det varit LÄNGE. Dålig sömn, smärtor i vardagen och en allt tilltagande utmattning var effekter av detta. Knappast det som var målet med att driva ett framgångsrikt företag och knappast ett pris man vill betala, eller hur? Ändå hade det tagit kvinnan flera ÅR av smärtor för att söka upp oss, flera ÅR!

Som ledare och företagare finns det ingen annan som kommer att prioritera din tid och dina vanor ÅT dig, du måste ta eget ansvar. Ingen kommer att tacka dig för dina ”nobla uppoffringar som ledde till smärtor eller utbrändhet”. Ingen kommer att respektera dig mer för att du väljer bort tid med familj eller vänner för att ”fixa det där lilla extra projektet som bara kan fixas av dig”. De flesta företagare och ledare jag träffat, både i rollen som gymägare och mentor, kommer till den insikten förr eller senare. Frågan är bara om du vill att det ska bli ”förr” eller ”senare” för just dig?

Vi coachar och handleder enligt en modell vi kallar för SEMM- Sleap-Eat-Move-Manage. Tidigare texter har handlat om ”Sleap” och ”Eat” och idag ska vi prata om ”Move”. Du måste nämligen investera delar av din inkomst och din tid på bra träning om du vill vara en high performer.

De flesta ledare och företagare som vi hjälper har dagarna fulla av tuffa beslut och ärenden. De vill inte behöva tänka så mycket själva när de tränar, de respekterar kompetens och tydlighet och kommer till oss och säger: ”bara berätta vad jag ska göra så gör jag det, jag orkar inte tänka själv”. De flesta ledare och företagare upplever heller inte att de har tid att träna i flera timmar åt gången så de behöver effektiv träning som ger bra resultat. Vi kliver in med tydlig coaching och tydlig uppföljning, det vi kallar för ”accountability”. Vi kliver in med varierade rörelser och relativt hög intensitet på träningen, det många kallar ”CrossFit” men som vi snarare skulle kalla ”riktig träning”.

Poängen är, precis som med tidigare inlägg, att du själv måste sluta vara offer för omständigheter och helt enkelt göra träningen till en prioriterad del av ditt liv. Du behöver INTE hitta på träningen själv, du behöver INTE köpa träningsutrustning, du behöver inte ens göra SCHEMAT för din träning själv, det är just dessa saker vi hjälper dig med.

Den här texten kommer inte att handla om att du ska poängsätta dig själv utefter mängden träningspass du får in i veckan. Den här texten handlar bara om ETT ENDA action step, du ska BOKA ETT SAMTAL med mig eller någon av mina kollegor!

Du ska bestämma dig för att prioritera EN timme av ditt så hektiska liv till att PRATA med oss och ge oss chansen, ja ge dig SJÄLV chansen, att hitta en mer hälsosam väg framåt.

Vi har tidigare börjat styra upp dina sömnvanor, vi har börjat styra upp dina kostvanor, nu är det dags för en ”key stone habit” att prioriteras, din träning.

Jag är själv företagare och driver två gym. Jag har varit skolledare med runt 60 medarbetare. Jag är mentor åt företagare över hela världen. Jag och mina kollegor tränar och coachar mängder av chefer och företagare. Jag VET vilka utmaningar du står inför och jag VET att det inte är lätt. Du har ALLT att vinna på att boka 30 eller 60 minuter med mig. Maila mig på [email protected] och gör det NU!

//Per