Önskan till action-Move

009V5032

“Jag önskar att jag hade tid att träna”

“jag VILL träna mer men det är så tråkigt”

“Det är så ytligt att gå på gym”

“Jag vet inte vad eller hur jag ska göra”

Listan på ursäkter för att inte träna kan göras lång, du kan säkert lägga till några fler? Vad är det som gör att du tillåter dig att ha sådana enkla ursäkter när det gäller något så viktigt? 

Tid? Alla har tid att träna. Varför skulle du vara mer unik än någon av alla de människor som tar sig till träningar regelbundet? 

Tråkigt? Det är klart att det är tråkigt om du aldrig håller igång tillräckligt länge för att få resultat. Det är klart att det är tråkigt om du väljer en träningsform som inte är varierad eller som GER dig resultat.

Ytligt på gym? Jamen VAR inte ytlig då. Hälsa på någon på gymet och börja prata. Släpp fördomarna och inse att vissa av de du tror är “ytliga” kanske bara är blyga eller känner sig obekväma de också? Nästan alla som börjar på våra gym är lite osäkra, definitivt inte ytliga dock, i början men hos oss pratar ALLA med varandra och då kan du lita på att ytlighet och osäkerhet är som bortblåst

Vet du inte hur eller vad du ska göra? Så använd dig av experter då. Investera en del av din tid och dina pengar på en coach som kan hjälpa dig. Precis som med allt annat man vill lära sig så går det snabbast, säkrast och bäst med en lärare/mentor/coach.

Ditt första steg är att “angripa dina ursäkter” och inse att de ÄR just ursäkter. Om du läst mina tidigare inlägg så kanske du redan börjat ta tag i vanor kring sömn och kost så det är klart att du kan göra detsamma med din träning. 

I våra inledande samtal, No Sweat Intros, använder vi oss av medvetandegörande frågor som får dig att fundera kring VARFÖR det är viktigt för dig att må bra. Vi pratar också om dina tidigare erfarenheter och dina mål. Det sista “M-et” i SEMM-modellen står för “Manage” och vi lägger mycket energi på att hjälpa dig med just planering och struktur för att få in träningen.

När du kommer med ursäkter, liknande dem jag nämnt i inledningen, så kommer vi att utmana dig. Ungefär såhär kan det låta:

“Hur menar du att du inte har tid? Berätta om ditt schema för mig. Finns det INGENSTANS i veckan där du kan lägga in 60 minuter för träning?”

“På vilket sätt är det tråkigt med träning? Berätta vilka träningsformer du provat som var tråkiga. Hur länge gav du dessa träningsformer en chans? Vilka träningsformer har du INTE provat? Vem kan du träna med för att få roligare? Vad gillade du att göra när du var yngre? Vad kan en coach hos oss göra för att du ska tycka det är roligare? Finns det någon fysisk utmaning du alltid drömt om att klara av?”

“Hur vet du att det är ytligt på gym? Vad är det som känns ytligt? Har du sett hur våra gym ser ut och hur folk här beter sig, verkar det ytligt? ( Vi har tex inga speglar på våra gym)

Har du försökt prata med någon av de du tror är ytliga? Hur tror du att du själv uppfattas när du är osäker på någonting? Vilka träningsformer tycker du INTE verkar ytliga och kan du börja med en sån? 

Vet du inte vad eller hur du ska göra? Hur gjorde du senast du lärde dig någonting nytt och vem hjälpte dig på vägen? Vad hindrar dig att faktiskt be om hjälp och att hitta en coach? Hur tror du att andra gör när de vill lära sig något nytt? 

Det finns massor av frågor vi kan använda för att få dig att reflektera och att se mönster. Ursäkterna är lätta att träna förbi, det som krävs är att du funderar på VARFÖR det är viktigt att hålla dig frisk. 

Vill du vara en pigg morförälder? Vill du gå ner i vikt för att kunna skaffa barn? Vill du bli av med smärtor? Vill du orka med skidsemestern och hänga med dina barn i backarna? Vill du kunna fortsätta njuta av din idrott/hobby utan att skada dig hela tiden? Vill du känna dig pigg på jobbet? Vill du känna dig snygg och attraktiv? 

Så länge du har ett starkt “varför” så kommer vi att kunna hjälpa dig förbi dina ursäkter. Är du nyfiken på om vi kan hjälpa även dig att tränga förbi dina? Jag törs lova dig att vi kan. Det börjar med ett No Sweat Intro. Låt oss se din bokning redan idag!