Sommarträning – träna under semestern

307718226 10159031776480893 9220961587827097731 n

Sommarträning – träna under semestern!

Sommaren är äntligen här! Det betyder sol, bad och kanske en välförtjänt semester. Kanske har du till och med en resa planerad? Men hur gör man för att hålla träningsrutinen igång och samtidigt kunna koppla av och ha semester. Här är några tips för att fortsätta träna och hålla i rutinerna även under sommar och semester.

1. Lyckas med din sommarträning – planera i förväg

Innan du åker iväg på semester – gör en plan för hur du ska hålla igång träningen! Kolla upp om det finns gym eller träningsanläggningar på platsen du ska till eller leta efter bra löprundor och utomhusträningsmöjligheter. Att ha en plan gör det lättare att hålla sig motiverad och hålla igång träningen.

2. Anpassa träningen till miljön

Använd miljön till din fördel. Är du vid stranden? Testa strandlöpning, simning eller strandvolleyboll. Är du på landet? Utnyttja naturen för vandring, cykling eller utomhusyoga. Genom att anpassa träningen efter din omgivning kan du göra den både rolig och varierad.

3. Tidiga morgnar eller sena kvällar

Under sommaren kan det bli riktigt varmt mitt på dagen, men det innebär inte att du behöver hoppa över träningen. Försök att träna tidigt på morgonen eller senare på kvällen när temperaturen är svalare. Detta hjälper dig att undvika värmeslag och gör träningen mer njutbar.

Spenderar du sommaren i Roslagen så har vi på CrossFit Norrtälje anpassat vårt gruppträningsschema under vecka 27-32 och du är varmt välkommen att komma hit och träna med oss. Du hittar vårt schema här.

4. Träna med familj och vänner

Gör träningen social! Träna tillsammans med familj och vänner, det kan vara en rolig aktivitet och ett bra sätt att umgås. Spela en omgång beachvolleyboll, gå på en gemensam vandring eller ha en yogasession tillsammans på stranden.

5. Använd kroppsviktsövningar

Du behöver inte ett gym för att få till ett bra träningspass. Kroppsviktsövningar såsom armhävningar, knäböj, plankan och utfallssteg kan göras var som helst och är mycket effektiva. Sätt ihop ett cirkelträningspass som du kan göra på hotellrummet, på stranden eller i parken.

Slutsats

Att träna under sommaren och semestern behöver inte vara en utmaning. Med lite planering och kreativitet kan du hålla igång träningen och samtidigt njuta av ledigheten. Använd din omgivning, var flexibel och gör träningen till en rolig del av semestern. På så sätt kommer du tillbaka från semestern inte bara utvilad, utan också i form och redo att ta itu med nya utmaningar!

Vill du ha inspiration inom träning och hälsa? Följ oss gärna på Instagram och Facebook!