Till mammor med sömnbrist!

När sov du senast en hel natt? Att leva med sömnbrist som mamma är inte bara påfrestande psykiskt utan även fysiskt. Du känner dig ständigt orkeslös, humöret svajar och du har svårt att fokusera. Du känner att du varken blir en trevlig mamma, partner eller kompis när du mår såhär. Att vara vaken om nätterna för att amma är numera din vardag och du vet inte när du kommer få en hel natts sömn igen. 

Du klarar inte av vara trött hela tiden, men du vet inte hur du ska ta dig ur det! Du måste ju vara vaken om nätterna för att ta hand om ditt barn såklart, och om dagarna när ditt barn sover har du ett hem som ska skötas, jobb som ska göras och en familj att vara projektledare åt. När ska du någonsin få tid för återhämtning? Du blir arg och frustrerad bara du tänker på det… 

Sömn är så viktigt och grundläggande för att må bra, och det borde ju alla få göra! 

2c5f72bf c95f 413f bab0 30112d222499

Jag vet att det kan vara svårt att se framför sig en hel natt med åtta timmars sömn just nu, men det finns andra saker man kan göra för att hitta tid för återhämtning. Testa någon av dessa två enkla tips: 

  1. Meditera! Ladda ner en meditiationsapp och lägg dig i sängen eller sätt dig på vardagsrumsgolvet när du är helt ostörd för att i lugn och ro meditera. Vissa dagar kanske du bara får 5 minuter, andra 15 eller till och med 30 minuter ostört!
  2. Träna! Även om sömnbrist kan bidra till att kroppen känner sig svag och orkeslös ger träningen dig ett endorfin-rus som bidrar till en känsla av vakenhet och gör det lättare för dig att fokusera. Endorfiner gör dig även gladare och 

Hoppas detta var till hjälp! Vi hörs!