SE VAD SOM HÄNDER I VÅR COMMUNITY!

Träning i klimakteriet!

Idag ska vi prata om träning i klimakteriet. Alla kvinnor får i 50-årsåldern minskad hormonproduktion från äggstockarna, vilket leder till att menstruationerna upphör, men långt ifrån alla får besvär i samband med detta. Forskning har visat att träning kan hjälpa mot vissa symtom som kommer i övergångsåldern.

Styrketräning och pulshöjande träning rekommenderas för att minska besvär med svettningar och vallningar.  När kroppen producerar lägre nivåer av östrogen störs endorfinproduktionen i hjärnan. Endorfiner är viktigt för hjärnans temperaturreglering och när produktionen minskar ökar risken för vallningar. Både konditionsträning och styrketräning ökar kroppens endorfinproduktion på naturlig väg och det är en av teorierna till varför träning minskar vallningsbesvär.

Stress och sömnbrist kan bidra till viktuppgång, och därför är det viktigt att se över sitt mönster gällande detta. Forskning visar att regelbunden träning minskar stress och förbättrar sömnkvaliteten! 

När man blir äldre sker en naturlig förlust av muskelmassa. Därför är det extra viktigt att styrketräna regelbundet. Jag rekommenderar att träna 3-5 gånger i veckan för att inte bara bibehålla sin muskelmassa, utan också bli starkare! Har man svårt att veta vad man ska göra eller vilka övningar som är bäst så är det bästa att träna regelbundet med en personlig tränare.  

Varierad styrke- och konditionsträning bidrar inte bara till minskade vallningar, bättre sömnkvalitet, minskad stress och ökad muskelmassa – utan det minskar även risken för sjukdomar och smärta samt bidrar till en funktionell och rörlig kropp!

POPULÄRA INLÄGG

Boka en
Your
KOSTNADSFRI KONSULTATION

Prata med en coach om dina mål och hur du kan uppnå dem.

Fyll i formuläret för att sätta igång!

Ta det första steget mot resultaten som du vill nå!